2019-07-17

2019-07-17 09:02 Link megnyitása Részletek tumblrunatkozorobotok: tallianmiklos: funkyparducofficial: swingyouurlife: ko1azer0: tallianmiklos: ...

unatkozorobotok: tallianmiklos: funkyparducofficial: swingyouurlife: ko1azer0: tallianmiklos: palackbuke: tallianmiklos: palackbuke: lobeltunkvan: libateperto: lobeltunkvan: malachiefconstant: r0ll1ngr0ll0: korankelo: tallianmiklos: Ez a bor egy Michelin-csillagos budapesti étterem sommelier-je szerint egy pinot noir baze. (Nem vicc, többször elmondta.) https://vinepair.com/articles/white-pinot-noir-is-rare-refreshing-and-quietly-trending/ Talán igaza is van. Vegyük ezt a lehetőséget is számításba. pedig ez kamamber szovinyon vagy kénfrankos. most ez nem elég pinot, vagy nem elég noir a kép sem elég noir ma is tanultam valamit van fehér pinot noir ööööööööööööööööööö @tallianmiklos Khm… A legtöbb borkészítéshez használt kékszőlőből (merlot, pinot noir, kékfrankos, cabernet sauv. és franc, kadarka etc) lehet fehérbort készíteni, mivel a színanyag csak a bogyó héjában van, a húsa és a leve színtelen. A héjonáztatás elhagyásával (azonnali léelválasztás bogyózás és zúzás után) a kék színanyagnak nincs ideje megfesteni a dzsúzt, így fehér mustot, abból pedig fehérbort kapunk. Pl. Blanc de noir (feketéből fehér) pezsgő, fehér kadarka, fehér pinot és a többi. Ha belegondolsz, a rozébor is kékszőlőből készül, mégse vörös. 😁 ez a héjon tartás idejétől függ csupán 🙂 Remélem segítettem Nem segítettél, hogy a passzívagresszív okoskodásra legalább őszintén válaszoljak, senki, aki “remélem segítettem” szöveggel oktat ki másokat, nem segít sose, nem is akar segíteni sose, hanem okoskodni és/vagy oltani akar, szóval ennek szellemében remélem, segítek, ha elmondom, hogy a sokadik okoskodó retardált vagy, aki a kisujját eltartva közli, hogy lehet kékszőlőből fehérbort csinálni, úgyhogy neked is elmondom, hogy azon túlmenően, hogy ettől még az emberek 99%-ának a pinot noirról nem a fehér bor ugrik be és a pinot noir szőlő jelentős részéből ettől nem teljesen függetlenül nem fehér bor készül, külön megnéztem a kibaszott palackot, meg a Google-t, mielőtt viccelődni merészeltem a magyar csúcsgasztronómia Gerendai Károly kormányozta zászlóshajójával, ahol a sommelier a kibaszott palackot nem tudja elolvasni, holott a szeme előtt van, és rá volt írva, hogy pinot kibaszott blanc, szóval menjél vissza dugót szagolgatni, és készítsél bort tolatmányból meg csőszájfékből. Figyi, nem okoskodni akartam, pláne nem passzívagresszív módon, tényleg. Segíteni szerettem volna, minden hátsó szándék nélkül, mert szeretek a borról beszélni. Pláne nem okoskodó retardált vagyok, hanem úgy ahogy okos retardált, mert az egyetem azt mondta értek hozzá, és nem mint kisujjeltartó dugószagolgató, hanem mint földet túró, pinceparaszt szőlész-borász mérnök. Ja értem, nem akarsz passzív-agresszív módon okoskodni, de biztosítasz róla, hogy amúgy mennyivel jobban értesz hozzá, ami igazából csak a fokozása az egésznek, de ettől még akár igaz is lehet, sőt, még akkora mérnök is lehetsz, hogy a traktorbelsőből is tudsz bort készíteni, de ez mindegy, mert ez a Talált szőlő 2017 vagy mi a faszom, ami a pohárban van, akkor sem pinot noir az összes fellelhető információ szerint, hanem pinot blanc, és ezt egy csillagos étteremben 15 tagú társaságnak bort ajánló arcnak le kellene tudni olvasni a palackról, csak ennyit akartam mondani, dehát ha itt mindenki rage-elni akar, én abban is bennevagyok, sőt, ettől érzem igazán jól magam, sőt, ha jól csinálom, az még szexi is! Egy kicsit iszol oszt mar azonnal agressziv vagy engem az érdekel, @tallianmiklos​, hogy ott helyben mondtad-e a pincérnek, hogy ez tuti nem az, vagy fortyogtál magadban, és alig vártad, hogy hazaérj, és jól megírd a tumblrre, hogy még ilyet Mindenki a boron rugozik, es nem veszitek kozben eszre, hogy ez a proli rovid ujju ingben ment vacsorazni egy Michelin-csilagos helyre Nem én vagyok a képen, és ezerszer elmondtam, Japánban cool biz dress code van! Jól értem NA VÉGRE!


(c)Alter Játék Kft. | info@hirss.hu