2021-04-11

2021-04-11 23:12 Link megnyitása Részletek tumblrdukeofedinburgh:tallianmiklos:dukeofedinburgh:valogataskazetta:verhovina-madara:kave-elott-ne-szolj-h...

dukeofedinburgh:tallianmiklos:dukeofedinburgh:valogataskazetta:verhovina-madara:kave-elott-ne-szolj-hozzam:macskaszemu:kave-elott-ne-szolj-hozzam:macskaszemu:Kedvenc medvehagymas receptetek Vannak ötleteim de a tiéteket akarom. Hátha jobb1 adag ramentésztát (a king soba tészták elég jól működnek ehhez, 3 adag van egy csomagban) főzz meg forrásban levő picit sós vízben - ezt nem fogod leönteni róla - (mondjuk egy bögrényi víz elsőre, aztán mehet még hozzá ha kevés), és amikor már majdnem kész a tészta, tegyél bele apróra vágott medvehagymát, meg bármilyen más friss zöldfűszert ami finom (koriander, kapor, bazsalikom, petrezselyem, metélőhagyma, amit szeretsz).A víz-tészta arány kb annyi, hogy amennyi éppenhogy ellepi a tésztát, az a jó. Ahogy fő a tészta, szósz sűrűségűvé fog válni a maradék kevés víz. Ez kb pár perc alatt megvan.Opcionálisan: mehet bele apróra vágott karajsonka/tarja, vagy szalonna (lehetőleg valami ami húsból áll). Ha szereted az erőset, chilipehely, vagy felkarikázott zölderős. Ha van már paradicsomszezon, akkor félbevágott koktélparadicsomok, vagy aszalt paradicsom. Újhagyma, vagy fokhagyma is nagyon finom tud lenni bele. A nagyobb méretű zöld levelek is finomak, csak vágd kisebbre: pl bébispenót, mángold, sőt még a rukkola és mizuna is, ha bírod az erősebb ízeket.Ha szereted, mehet bele főzőtejszín is. Néha tojást szoktam belekeverni a zöld levelek mellé.Aztán ha kész, a tetejére mehet tálaláskor valami aromásabb reszelt sajt, pl. cheddar vagy ementáli.Én általában kb. 2-4 hozzávalót szoktam variálni.Most épp a medvehagyma+koriander+tejszín kombóért vagyok odaGyorsan kész van, eléggé variálható, és nagyon finom.óóóó én vallásos tisztelettel imádom a rament. logikus bele a medvehagyma, mert zöldhagymával nagyon finom. és végre vki rajtam kívül, aki tojással eszi. én úgy szeretem, h nyersen belecsúsztatom, h kb buggyantott tojás keménységűre főjön,- hát az isteni. érdemes kínai mindenes boltokban koreai ramenek után kutatni, azok a legjobbak- szerintem van egy pár, ami jobb, mint a soba. (fun fact: a legtöbb koreai levestől a fülem is kettéáll, olyan csípősek,de egy maangchi videóból kiderült számomra, h maguk a koreaiak is csak a csípős tasak tartalmának a felét rakják bele. ez azért megnyugtatott.)konkrétan ebben a videóban mondja, ahol elkészíti a talán leghíresebb fúziós instant tésztaételt :D az élősködők című filmből (mindkét típusú tésztát lehet itthon kapni, a jjapagettit és a neogurit is)a koreaiak is mindenféle cuccal turbózzák fel a rament, ők úgy teszik bele a sajtot, h ilyen puha, ömlesztett (cheddar alapú) lapkasajtot raknak bele (gondolom mert könnyebben olvad). ami még eszembe jutott: ha pesti vagy, vagy pesten jársz, a rákóczi téri ázsiai boltban, a hűtőben! találsz előrecsomagolt udon levest. hasonlóan tészta alapú leves, mint a ramen, csak a tésztája vastagabb, kb így néz kiugyanúgy benne van a levespor a csomagban, kb az ára is hasonló. (1500 ft asszem de 4 adag van benne) ha szereted a rament, ezt is bírni fogod. én legalábbis bírtamami még nagyon jól passzol a ramenhez, v más ázsiai leveshez, sőt igazából bmilyen hús/csont/erő leveshez, az a fermentált szójababpaszta. ennek van kínai és koreai verziója (meg gondolom még ezer féle)a koreai a doenjang, én ezt szoktam vennijellegzetes íze van, de a lényeg, h brutál umamibomba. vigyázni kell vele, mert önmagában is sós. a koreai konyha egyik alapanyaga, én ezt a maangchi receptet nagyon ajánlom, ha különösen finom húslevest ennélpersze ez egy hosszadalmas recept, de nem bonyolult. egyik maangchi recept se bonyolult szerintem, mert olyan részletesen elmagyaráz mindent.na jó messze kanyarodtam a medvehagymától. ki fogom próbálni a ramenben :d köszijuuuuj mennyi csoda <3 nagyon köszönöm az ötleteket! a fülkettéállós csípőset és az umamibombát pedig főleg <3+1 bónusz medvehagymához:rántott cukkini vagy padlizsánkarikák, vagy csak simán tedd rá a karikákat olajozott sütőpapíra, kend meg a tetejét is pici olajjal és valami reszelt keménysajtot szórj a tetejére, amíg meg nem pirul.Hozzá pedig mártogatónak tejföl/natúr joghurt/görög joghurt + apróra vágott friss medvehagyma (opcionálisan + zúzott fokhagyma, meg még valami friss zöldfűszer, pl koriander, kakukkfű, citromfű, petrezselyem, stb).Ha sajtfüggő vagy akkor a tejfölbe is mehet némi reszelt sajt :Dízlésem :3udon <3nagy vagyam itthon udont gyartani egyszerTeam Udon! En csak ödolönnek hivom.Azt hittem, a kedvenc medvehagymás recepted a medvehagymás LSD.Nehez rad felneznem mint tudosra, ha hokezelni akarod az LSD-t, csak szolok.Ki mondta, hogy hőkezelni kell! A végén adod hozzá.


(c)Alter Játék Kft. | info@hirss.hu