rss logo Belföld

2021-04-11 22:04 Link megnyitása Részletek blog
Varga Judit verset hamisít* avagy Lóci trombitás lesz

      · � A magyar költészet napjára: Szabó Lőrinc: Hazám, keresztény Európa (részlet) Hazám, keresztény Európa, túlélve időd szörnyű végét, elbírod-e még te az Istent, a Szeretetet és a Békét (Varga Judit, Facebook)     Szabó Lőrinc Hazám, keresztény Európa című versével köszöntötte Miskolc Irma Grese-je a Költészet Napját.      Az utolsó versszakról van szó, amelyben valójában "Hazám, boldogtalan Európa" szerepel.  Varga Juditot  szerintem elküldenék a Vatikán női focicsapatától, mert kissé eltért a klub értékrendjétől, de ezt most hagyjuk. Azt hiszem Eperjes Gumidominó Szamóca győzte meg a magyar neofita kisztitkárszármazékokat, hogy a "Hazám, keresztény Európa"-ban a költő Orbán Viktor kereszténydemokráciáját vizionálja, Salvini-puttókkal és  Ave Schmidt Máriával.    Útálom és arcába vágom:   Száz év, de tán kétezer óta   őrült, mocskos, aljas világ ez,   ez a farizeus Európa! - írja a költő, amit Mráz Ágoston Sámuel egyértelmű migráció- és LGBT-ellenes kiáltványnak értelmezne.  Pedig...  A verset 1923-ban írta Szabó Lőrinc, aki akkor éppen kőbaloldai volt. Azon kevesek közé tartozott, aki egészen nyíltan beszólogatott a Horthy-rendszernek, lásd az Altató dal-t, "apád lóg azon a kötélen,csak szokd meg kis fiam, szép, őszi éjszaka volt, fegyver, poroszlók és édesapád". Büszkén írja valahol, hogy már a Tanácsköztársaság kikiáltása előtt olvasta a Kommunista Kiáltványt.  Szabó Lőrinc valójában lázadt a keresztény Európa ellen. Istent kereső ateista, írja egyik versében, nem lehetett olyan távol az az igazságtól.  „A materializmus és a materialistaszónak ma egészen új értelmet kellene adnunk. Az anyag, az anyagi világ a legnagyobb csoda,amellyel csak találkozhatunk. A technika pedig – a technika szinte kultikus szolgája, papjaennek az új csodának.” -írta jóval később, de hát ő verset is Materializmus címmel : "Barátaim, hogy tudjak hinni másban,mint az anyagban Egyetlen valóságaz anyag s nincs több oly igazi jóság,mint az övé, ki minden pillanatbanmilliószor megalázza magáthűtlen fiáért, kinek neve lélek." Ő egyébként azzal védte később Vezér című 1928-ban írt versét, amiért később fasiszta szimpátiával vádolták (valamiféle korai CheGuevara is lehetett volna az a Vezér, a versben nincsenek szélsőjobboldali toposzok), hogy "A vers maga az én ifjúkori marxista-messzianista-népboldogító vágyaimnak egy kései visszfénye." (Szabó Lőrinc 1900-ban született). A Vers és valóságban is több helyen ír ifjúkori marxizmusáról.   A franc se tudja, hogy mennyire volt Szabó Lőrinc marxista, a kommunista rendszer nyilván szívesen látta annak, de valamiféle konokpéteri anarchofasztudjamiizmus azért rendesen benne van a húszas éveiben írt verseiben.  Hazám, keresztény Európa, my ass.... (egyáltalán nem értek az irodalomhoz,  de azért mindennek van határa) UPDATE:  *   Eperjes egy  olyan verziót szaval, tréningruhában, teljesen megbolondulva, ahol  az utolsó versszakban is keresztény európa van, én egyetlen nyomát láttam ennek, egy 1943-as átiratot.   

2021-04-11 22:04 Link megnyitása Részletek blog
Varga Judit verset hamisít avagy Lóci trombitás lesz

      · � A magyar költészet napjára: Szabó Lőrinc: Hazám, keresztény Európa (részlet) Hazám, keresztény Európa, túlélve időd szörnyű végét, elbírod-e még te az Istent, a Szeretetet és a Békét (Varga Judit, Facebook)     Szabó Lőrinc Hazám, keresztény Európa című versével köszöntötte Miskolc Irma Grese-je a Költészet Napját.      Az utolsó versszakról van szó, amelyben valójában "Hazám, boldogtalan Európa" szerepel. Varga Juditot  szerintem elküldenék a Vatikán női focicsapatától, mert kissé eltért a klub értékrendjétől, de ezt most hagyjuk. Azt hiszem Eperjes Gumidominó Szamóca győzte meg a magyar neofita kisztitkárszármazékokat, hogy a "Hazám, keresztény Európa"-ban a költő Orbán Viktor kereszténydemokráciáját vizionálja, Salvini-puttókkal és  Ave Schmidt Máriával.    Útálom és arcába vágom:   Száz év, de tán kétezer óta   őrült, mocskos, aljas világ ez,   ez a farizeus Európa! - írja a költő, amit Mráz Ágoston Sámuel egyértelmű migráció- és LGBT-ellenes kiáltványnak értelmezne.  Pedig...  A verset 1923-ban írta Szabó Lőrinc, aki akkor éppen kőbaloldai volt. Azon kevesek közé tartozott, aki egészen nyíltan beszólogatott a Horthy-rendszernek, lásd az Altató dal-t, "apád lóg azon a kötélen,csak szokd meg kis fiam, szép, őszi éjszaka volt, fegyver, poroszlók és édesapád". Büszkén írja valahol, hogy már a Tanácsköztársaság kikiáltása előtt olvasta a Kommunista Kiáltványt.  Szabó Lőrinc valójában lázadt a keresztény Európa ellen. Istent kereső ateista, írja egyik versében, nem lehetett olyan távol az az igazságtól.  „A materializmus és a materialistaszónak ma egészen új értelmet kellene adnunk. Az anyag, az anyagi világ a legnagyobb csoda,amellyel csak találkozhatunk. A technika pedig – a technika szinte kultikus szolgája, papjaennek az új csodának.” -írta jóval később, de hát ő verset is Materializmus címmel : "Barátaim, hogy tudjak hinni másban,mint az anyagban Egyetlen valóságaz anyag s nincs több oly igazi jóság,mint az övé, ki minden pillanatbanmilliószor megalázza magáthűtlen fiáért, kinek neve lélek." Ő egyébként azzal védte később Vezér című 1928-ban írt versét, amiért később fasiszta szimpátiával vádolták (valamiféle korai CheGuevara is lehetett volna az a Vezér, a versben nincsenek szélsőjobboldali toposzok), hogy "A vers maga az én ifjúkori marxista-messzianista-népboldogító vágyaimnak egy kései visszfénye." (Szabó Lőrinc 1900-ban született). A Vers és valóságban is több helyen ír ifjúkori marxizmusáról.   A franc se tudja, hogy mennyire volt Szabó Lőrinc marxista, a kommunista rendszer nyilván szívesen látta annak, de valamiféle konokpéteri anarchofasztudjamiizmus azért rendesen benne van a húszas éveiben írt verseiben.  Hazám, keresztény Európa, my ass.... (egyáltalán nem értek az irodalomhoz,  de azért mindennek van határa)  

2021-04-11 21:39 Link megnyitása Részletek index
Tokár Tomi és neje is megkapta az oltást

Ő Szputnyiknak V-nek, felesége a Pfizer vakcinájának örülhet.

2021-04-11 21:35 Link megnyitása Részletek index
Karácsony Gergely megmutatta, milyen lenne a diákváros, amelyet az Orbán-kormány feláldoz a kínai egyetemért

Szerinte Orbán Viktor meghazudtolja magát.

rss logo Külföld

2021-04-11 22:30 Link megnyitása Részletek ma
Horvátország részben fedezné a Covid-tesztek árát a hazatérő turisták számára

Erre egyelőre húszmillió kunát (942 millió forint) különített el a tárca.

2021-04-11 21:30 Link megnyitása Részletek ma
Ukrajnában már több mint 37 ezren haltak bele a betegségbe

A héten a halálos áldozatok száma többször négyszáz fölötti volt.

2021-04-11 21:21 Link megnyitása Részletek index
Kiszivárgott: Donald Trump szerint a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget

Kiszivárgott néhány részlet a a Republikánus Országos Bizottság adományozói találkozójáról.

2021-04-11 21:20 Link megnyitása Részletek index
Vasárnap is oltottak Belgium néhány térségében2021-04-11 21:20 Link megnyitása Részletek index
Vasárnap is oltanak Belgium néhány térségébenrss logo Gazdaság

rss logo Kultúra

2021-04-11 22:15 Link megnyitása Részletek mandiner
Kurtz ezredes (Kontra): Kedves, önmagát leendő színművésznek gondoló ifjú zenebohóctanonc-aktivistáim!

Nyugi, a szüleid aztán igazán nem felelősek ezért a borzalomért, mert ők az elmúlt 30 évben kitartóan az SZDSZ-re szavaztak! [...] Bővebben!

rss logo Bulvár

rss logo Sport

rss logo Tudomány

rss logo Publicisztika

2021-04-09 13:10 Link megnyitása Részletek mandiner
Barkóczi Balázs (MTI-OS): Robbanásszerűen emelkednek az árak, a magyarok pedig végleg elszegényednek

Orbánék a vadászati világkiállításra összehordott agancsok, és az egyre sokasodó stadionok árnyékából néznek ki elégedetten. [...] Bővebben!

2021-04-08 11:35 Link megnyitása Részletek mandiner
Szentesi Zöldi László (Facebook): A másfajta hadviselésre kifejlesztett AstraZeneca harckocsik elakadtak a vérrögös terepen

2021 tavaszára a keleti front megélénkült, az offenzíva megindult. [...] Bővebben!

2021-04-07 16:57 Link megnyitása Részletek mandiner
Élő Anita (Válasz Online): Holnap nyit Magyarország – járványügyi szempontból veszélyes politikai döntés született

Senki nem nyit tetőzés közeli állapotban, vagy ha mégis, mint a csehek tették korábban, súlyos árat fizet érte. [...] Bővebben!

2021-04-07 06:27 Link megnyitása Részletek mandiner
Bencsik Gábor (Demokrata): A Petry-lecke

Mintha a nyugati világban a francia forradalom ismétlődne meg. [...] Bővebben!

2021-04-06 13:02 Link megnyitása Részletek index
A 65 éves korosztályban tízszer nagyobb a halálozási kockázat, mint a 45 éveseknél

Ferenci István biostatisztikus válasza Rockenbauer Antal fizikus professzornak.

rss logo Különvélemény

2021-04-12 06:44 Link megnyitása Részletek tumblr
Kumara and Sauerkraut Rosti with Smoked Fish and Horseradish Cream | RNZ Recipesegyetek ilyet, finom

Kumara and Sauerkraut Rosti with Smoked Fish and Horseradish Cream | RNZ Recipesegyetek ilyet, finom

2021-04-12 06:41 Link megnyitása Részletek tumblr
Two week India travel suspension starts today

Two week India travel suspension starts today

2021-04-11 23:12 Link megnyitása Részletek tumblr
dukeofedinburgh:tallianmiklos:dukeofedinburgh:valogataskazetta:verhovina-madara:kave-elott-ne-szolj-h...

dukeofedinburgh:tallianmiklos:dukeofedinburgh:valogataskazetta:verhovina-madara:kave-elott-ne-szolj-hozzam:macskaszemu:kave-elott-ne-szolj-hozzam:macskaszemu:Kedvenc medvehagymas receptetek Vannak ötleteim de a tiéteket akarom. Hátha jobb1 adag ramentésztát (a king soba tészták elég jól működnek ehhez, 3 adag van egy csomagban) főzz meg forrásban levő picit sós vízben - ezt nem fogod leönteni róla - (mondjuk egy bögrényi víz elsőre, aztán mehet még hozzá ha kevés), és amikor már majdnem kész a tészta, tegyél bele apróra vágott medvehagymát, meg bármilyen más friss zöldfűszert ami finom (koriander, kapor, bazsalikom, petrezselyem, metélőhagyma, amit szeretsz).A víz-tészta arány kb annyi, hogy amennyi éppenhogy ellepi a tésztát, az a jó. Ahogy fő a tészta, szósz sűrűségűvé fog válni a maradék kevés víz. Ez kb pár perc alatt megvan.Opcionálisan: mehet bele apróra vágott karajsonka/tarja, vagy szalonna (lehetőleg valami ami húsból áll). Ha szereted az erőset, chilipehely, vagy felkarikázott zölderős. Ha van már paradicsomszezon, akkor félbevágott koktélparadicsomok, vagy aszalt paradicsom. Újhagyma, vagy fokhagyma is nagyon finom tud lenni bele. A nagyobb méretű zöld levelek is finomak, csak vágd kisebbre: pl bébispenót, mángold, sőt még a rukkola és mizuna is, ha bírod az erősebb ízeket.Ha szereted, mehet bele főzőtejszín is. Néha tojást szoktam belekeverni a zöld levelek mellé.Aztán ha kész, a tetejére mehet tálaláskor valami aromásabb reszelt sajt, pl. cheddar vagy ementáli.Én általában kb. 2-4 hozzávalót szoktam variálni.Most épp a medvehagyma+koriander+tejszín kombóért vagyok odaGyorsan kész van, eléggé variálható, és nagyon finom.óóóó én vallásos tisztelettel imádom a rament. logikus bele a medvehagyma, mert zöldhagymával nagyon finom. és végre vki rajtam kívül, aki tojással eszi. én úgy szeretem, h nyersen belecsúsztatom, h kb buggyantott tojás keménységűre főjön,- hát az isteni. érdemes kínai mindenes boltokban koreai ramenek után kutatni, azok a legjobbak- szerintem van egy pár, ami jobb, mint a soba. (fun fact: a legtöbb koreai levestől a fülem is kettéáll, olyan csípősek,de egy maangchi videóból kiderült számomra, h maguk a koreaiak is csak a csípős tasak tartalmának a felét rakják bele. ez azért megnyugtatott.)konkrétan ebben a videóban mondja, ahol elkészíti a talán leghíresebb fúziós instant tésztaételt :D az élősködők című filmből (mindkét típusú tésztát lehet itthon kapni, a jjapagettit és a neogurit is)a koreaiak is mindenféle cuccal turbózzák fel a rament, ők úgy teszik bele a sajtot, h ilyen puha, ömlesztett (cheddar alapú) lapkasajtot raknak bele (gondolom mert könnyebben olvad). ami még eszembe jutott: ha pesti vagy, vagy pesten jársz, a rákóczi téri ázsiai boltban, a hűtőben! találsz előrecsomagolt udon levest. hasonlóan tészta alapú leves, mint a ramen, csak a tésztája vastagabb, kb így néz kiugyanúgy benne van a levespor a csomagban, kb az ára is hasonló. (1500 ft asszem de 4 adag van benne) ha szereted a rament, ezt is bírni fogod. én legalábbis bírtamami még nagyon jól passzol a ramenhez, v más ázsiai leveshez, sőt igazából bmilyen hús/csont/erő leveshez, az a fermentált szójababpaszta. ennek van kínai és koreai verziója (meg gondolom még ezer féle)a koreai a doenjang, én ezt szoktam vennijellegzetes íze van, de a lényeg, h brutál umamibomba. vigyázni kell vele, mert önmagában is sós. a koreai konyha egyik alapanyaga, én ezt a maangchi receptet nagyon ajánlom, ha különösen finom húslevest ennélpersze ez egy hosszadalmas recept, de nem bonyolult. egyik maangchi recept se bonyolult szerintem, mert olyan részletesen elmagyaráz mindent.na jó messze kanyarodtam a medvehagymától. ki fogom próbálni a ramenben :d köszijuuuuj mennyi csoda <3 nagyon köszönöm az ötleteket! a fülkettéállós csípőset és az umamibombát pedig főleg <3+1 bónusz medvehagymához:rántott cukkini vagy padlizsánkarikák, vagy csak simán tedd rá a karikákat olajozott sütőpapíra, kend meg a tetejét is pici olajjal és valami reszelt keménysajtot szórj a tetejére, amíg meg nem pirul.Hozzá pedig mártogatónak tejföl/natúr joghurt/görög joghurt + apróra vágott friss medvehagyma (opcionálisan + zúzott fokhagyma, meg még valami friss zöldfűszer, pl koriander, kakukkfű, citromfű, petrezselyem, stb).Ha sajtfüggő vagy akkor a tejfölbe is mehet némi reszelt sajt :Dízlésem :3udon <3nagy vagyam itthon udont gyartani egyszerTeam Udon! En csak ödolönnek hivom.Azt hittem, a kedvenc medvehagymás recepted a medvehagymás LSD.Nehez rad felneznem mint tudosra, ha hokezelni akarod az LSD-t, csak szolok.Ki mondta, hogy hőkezelni kell! A végén adod hozzá.

2021-04-11 22:58 Link megnyitása Részletek tumblr
dukeofedinburgh:valogataskazetta:verhovina-madara:kave-elott-ne-szolj-hozzam:macskaszemu:kave-elott-n...

dukeofedinburgh:valogataskazetta:verhovina-madara:kave-elott-ne-szolj-hozzam:macskaszemu:kave-elott-ne-szolj-hozzam:macskaszemu:Kedvenc medvehagymas receptetek Vannak ötleteim de a tiéteket akarom. Hátha jobb1 adag ramentésztát (a king soba tészták elég jól működnek ehhez, 3 adag van egy csomagban) főzz meg forrásban levő picit sós vízben - ezt nem fogod leönteni róla - (mondjuk egy bögrényi víz elsőre, aztán mehet még hozzá ha kevés), és amikor már majdnem kész a tészta, tegyél bele apróra vágott medvehagymát, meg bármilyen más friss zöldfűszert ami finom (koriander, kapor, bazsalikom, petrezselyem, metélőhagyma, amit szeretsz).A víz-tészta arány kb annyi, hogy amennyi éppenhogy ellepi a tésztát, az a jó. Ahogy fő a tészta, szósz sűrűségűvé fog válni a maradék kevés víz. Ez kb pár perc alatt megvan.Opcionálisan: mehet bele apróra vágott karajsonka/tarja, vagy szalonna (lehetőleg valami ami húsból áll). Ha szereted az erőset, chilipehely, vagy felkarikázott zölderős. Ha van már paradicsomszezon, akkor félbevágott koktélparadicsomok, vagy aszalt paradicsom. Újhagyma, vagy fokhagyma is nagyon finom tud lenni bele. A nagyobb méretű zöld levelek is finomak, csak vágd kisebbre: pl bébispenót, mángold, sőt még a rukkola és mizuna is, ha bírod az erősebb ízeket.Ha szereted, mehet bele főzőtejszín is. Néha tojást szoktam belekeverni a zöld levelek mellé.Aztán ha kész, a tetejére mehet tálaláskor valami aromásabb reszelt sajt, pl. cheddar vagy ementáli.Én általában kb. 2-4 hozzávalót szoktam variálni.Most épp a medvehagyma+koriander+tejszín kombóért vagyok odaGyorsan kész van, eléggé variálható, és nagyon finom.óóóó én vallásos tisztelettel imádom a rament. logikus bele a medvehagyma, mert zöldhagymával nagyon finom. és végre vki rajtam kívül, aki tojással eszi. én úgy szeretem, h nyersen belecsúsztatom, h kb buggyantott tojás keménységűre főjön,- hát az isteni. érdemes kínai mindenes boltokban koreai ramenek után kutatni, azok a legjobbak- szerintem van egy pár, ami jobb, mint a soba. (fun fact: a legtöbb koreai levestől a fülem is kettéáll, olyan csípősek,de egy maangchi videóból kiderült számomra, h maguk a koreaiak is csak a csípős tasak tartalmának a felét rakják bele. ez azért megnyugtatott.)konkrétan ebben a videóban mondja, ahol elkészíti a talán leghíresebb fúziós instant tésztaételt :D az élősködők című filmből (mindkét típusú tésztát lehet itthon kapni, a jjapagettit és a neogurit is)a koreaiak is mindenféle cuccal turbózzák fel a rament, ők úgy teszik bele a sajtot, h ilyen puha, ömlesztett (cheddar alapú) lapkasajtot raknak bele (gondolom mert könnyebben olvad). ami még eszembe jutott: ha pesti vagy, vagy pesten jársz, a rákóczi téri ázsiai boltban, a hűtőben! találsz előrecsomagolt udon levest. hasonlóan tészta alapú leves, mint a ramen, csak a tésztája vastagabb, kb így néz kiugyanúgy benne van a levespor a csomagban, kb az ára is hasonló. (1500 ft asszem de 4 adag van benne) ha szereted a rament, ezt is bírni fogod. én legalábbis bírtamami még nagyon jól passzol a ramenhez, v más ázsiai leveshez, sőt igazából bmilyen hús/csont/erő leveshez, az a fermentált szójababpaszta. ennek van kínai és koreai verziója (meg gondolom még ezer féle)a koreai a doenjang, én ezt szoktam vennijellegzetes íze van, de a lényeg, h brutál umamibomba. vigyázni kell vele, mert önmagában is sós. a koreai konyha egyik alapanyaga, én ezt a maangchi receptet nagyon ajánlom, ha különösen finom húslevest ennélpersze ez egy hosszadalmas recept, de nem bonyolult. egyik maangchi recept se bonyolult szerintem, mert olyan részletesen elmagyaráz mindent.na jó messze kanyarodtam a medvehagymától. ki fogom próbálni a ramenben :d köszijuuuuj mennyi csoda <3 nagyon köszönöm az ötleteket! a fülkettéállós csípőset és az umamibombát pedig főleg <3+1 bónusz medvehagymához:rántott cukkini vagy padlizsánkarikák, vagy csak simán tedd rá a karikákat olajozott sütőpapíra, kend meg a tetejét is pici olajjal és valami reszelt keménysajtot szórj a tetejére, amíg meg nem pirul.Hozzá pedig mártogatónak tejföl/natúr joghurt/görög joghurt + apróra vágott friss medvehagyma (opcionálisan + zúzott fokhagyma, meg még valami friss zöldfűszer, pl koriander, kakukkfű, citromfű, petrezselyem, stb).Ha sajtfüggő vagy akkor a tejfölbe is mehet némi reszelt sajt :Dízlésem :3udon <3nagy vagyam itthon udont gyartani egyszerTeam Udon! En csak ödolönnek hivom.Azt hittem, a kedvenc medvehagymás recepted a medvehagymás LSD.

2021-04-11 21:56 Link megnyitása Részletek tumblr
Ma már könnyen lehetne akár Balin vagy Barbadoson is a home office-od - Ennyi pénz kell hozzá

Ma már könnyen lehetne akár Balin vagy Barbadoson is a home office-od - Ennyi pénz kell hozzá: e52711:hofstatterbela: hulla:Akkor nézzük Spanyolország, Andalúzia, mondjuk egy Málagához közeli tengerparti város tengerparti apartmanja.Jelenleg nagyon durván leestek a bérleti dijak a parton, egy 3 szobás lakást akár havi 500 euróért is lehet már parton bérelni rövid távra (1-2 hónap). Ha 600, akkor már saját medencéje is van az apartman háznak. Ezek az árak igaz nyárra már nem lesznek érvényesek, de sztm júniusig még igen. Kiutazni még nehéz, de nem drága, de azért májusban már van csomo repcsi, 20 euró alatti jegyárral. Az országba beutazáshoz egy negatív PRC teszt kell mindenkinek (oltottaknak is).A kaja boltban kb annyi, mint Magyarországon, amiatt lesz drágább mégis, hogy úgysem azt akarod enni majd mint Magyarországon. Egy átlagos ebéd/vacsora 20 euró fejenként ha beülsz egy átlagos helyre, abban már egy ital is benne van, viszont szinte mindenhol nagyon jó a kaja, a legutolsó bódéban is, és tuti minden friss, és ráadásul szinte minden helyi alapanyagból készül. Az italok drágák a bárokban/éttermekben, egy sör 3 euró, egy koktél általában 4-6.Utazási költség a környékre nem feltétlenül sok, van sok helyen vonat (szép, tiszta, scifi) szezon kívül 25 euróért lehet akár naponta kocsit is bérelni, de sztm fölösleges, vlsz tök jól ellesz az illető a környéken. Van csomó fizetett túra a parttól távolabbi turisztikai helyekre 25 euróért már egész napos elfoglaltság utazasi költséggel együtt (Ronda, Granada és hasonlók).Két fő kb 1200(!) euróból nagyon jól elvan egy hónapban, úgy hogy hetente egyszer étteremben esznek, és szinte minden nap isznak egy-egy kávét valahol.A tenger hideg, a nap meleg, általában tele van a part napozokkal, sportolókkal, ha nem kened be magad a városnézés közben is leeégsz. Minden zöld, minden tele van virágokkal. Egyelőre minden nyitva van, vendéglátás este 10.30ig lehet nyitva, kijárási korlátozás 23-06 között van. A maszk használata mindenhol kötelező. Ha bármi bajod van EU egészségbiztosítási kártyára ellátnak, jelenleg egyáltalán nem leterhelt az egészségügy, mennek fel ugyan a kovid számok (hello negyedik hullám), de sehol sincs a magyar számokhoz képest.Egyelőre nem várható komoly szigorítás, területileg város szinten van szabályozva, az utolsó 14 nap megbetegedései alapján.Ha valaki gondolkodik olyanban, hogy menni kéne 1-2 hónapra valahova, akkor ennél sosem lesz olcsóbb lehetősége ide jönni, szóval home officeban lévők hajrá! Ha kell tudok segíteni, mit hol nézz. lakvanyaralnám  a gondolat nagyon szep, de tudomasom szerint nem lehet huzamosabb ideig mas orszagbol dolgozni az itthoni szekhelyu munkahelyed, pontosabban biztosan megoldhato, de jogilag es adozasilag kozel sem annyirol van szo, hogy most akkor honapokig kulfoldrol home office-olsz, mindenfele burokracia elkerulesevel. Gondolom minden országban van egy limit, ami után be kell jelentkezned, hogy ott laksz, onnantól ott adózni és helyi egészségbiztosítást fizetni, akkor is, ha Schengen.


(c)Alter Játék Kft. | info@hirss.hu